BALIKESİR İL MEM ARGE

Tübitak Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörlüğü işbirliğinde 23-25 Ekim 2015 tarihleri arasında Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Coğrafya, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji ve Psikoloji alanlarında branş bazlı olarak düzenlenecek olan “TÜBİTAK Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi” Altıeylül Yeni Öğretmenevi’nde 23 Ekim 2015 Cuma günü başladı.
Tübitak Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi

    Balıkesir’den TÜBİTAK alanında proje çalışmalarının ve başvurularının niteliğinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan “TÜBİTAK Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi” açılışına Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Yılmaz ARI, Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih SATIL, TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rabiye KAHRAMAN, eğitmenler ve öğretmenler katıldı.

       Açılış töreni saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

BALIKESİR’DEN ÇOK DAHA KALİTELİ PROJELERİN ÇIKMASINI BEKLİYORUZ

     TÜBİTAK Eskişehir Bölge Koordinatörü ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ konuşmalarında, “Bu konuyla ilgili olarak Balıkesir’e üçüncü gelişimiz. Daha önce de seminerler vermiştik.  Balıkesir geçen yıl sayıca büyük bir atılım yaparak 580 proje başvuru sayısıyla bölge bazında 8 il arasında bölge birincisi oldu. Nasıl daha iyi proje yapılacağı konusunda eğitime ihtiyacımız var.  Bu sene de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzden gelen taleplere göre böyle bir eğitim organize edildi. Bu eğitimi organize eden başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf CENGİZ olmak üzere tüm Milli Eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu eğitimleri vermeye ilk kez Balıkesir’den başlıyoruz. Daha sonra Eskişehir ve Bursa’da eğitimlere devam edeceğiz. Bu eğitimden sonra proje yaparken hangi paydaşların göz önünde bulundurulması ve hangi paydaşlardan yardım alınması gerektiği konusunda bir fikriniz olacak. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Üniversite arasında bir işbirliği protokolü söz konusu. Üniversite ile daha organize iş birliği yaptığımız anda Balıkesir’den çok daha kaliteli projelerin çıkmasını bekliyoruz. Biz bu eğitimi çok önemsiyoruz. Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK SADECE TÜBİTAK DEĞİL, AB, GMKA PROJELERİNE DE AĞIRLIK VERİYORUZ

     İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf CENGİZ konuşmalarında öncelikle Eskişehir Bölge koordinatörlüğünde TÜBİTAK projelerine müracaat ettiklerine değinerek başladı. “TÜBİTAK projelerinde eksik yönlerimizi tamamlamak adına proje yazma teknikleri konusunda seminer ve çalışmalarla daha güzel sonuçlar elde edeceğimiz kanaatindeyiz. Geçen yıl 584 tane TÜBİTAK müracaatlarımızdan kabul edilen proje sayısının düşük olduğunu gördük. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi olarak proje yazılımlarına çok önem veriyoruz. Bu noktada da her türlü seminerlere açığız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AR-GE biriminin daha işlevsel olmasını istiyor ve Üniversitelerimizle iş birliğine çok önem veriyoruz. Tüm öğretmenlerim ve biz yöneticiler bu proje eğitimlerinden çok memnun oluyoruz. Biz bu proje eğitimlerini yeterli görmüyoruz. 14 binden fazla öğretmenimiz var. Balıkesir olarak çok dinamik bir öğretmen grubuna sahibiz. Çok çalışkan, etkin üretken, proje yapmaya dönük başarılı öğretmenlerimiz var. En önemlisi de kendimizi geliştirmemizin yanında öğrencilerimize hizmet etmek istiyoruz. Özellikle Balıkesir’deki ortaokul ve lise öğrenimini gören öğrencilerimiz daha iyi üniversitelere hazırlansınlar, üniversitelere gittiklerinde bilimsel tutum ve becerilerini daha etkin bir şekilde edinmiş olsunlar, kazanımları ile birlikte onları üniversitelere aktaralım. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sadece TÜBİTAK değil, AB, GMKA projelerine de ağırlık veriyoruz. Şu ana kadar GMKA projelerinde en fazla yüzdeliği almış durumdayız. Ayrıca AB KA1 Erasmus projelerinde de Türkiye Dördüncüsüyüz. Gerçekten çok başarılıyız. Ekibimiz çok güzel bir şekilde çalışıyor. İl Milli Eğitimi adına üniversitelerimizde iş birliği yapmaktan çok memnunuz. Bu çalışmanın Milli Eğitim camiamıza, Üniversitemize,  öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

BİZLERE DÜŞEN GÖREV ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇMAK

      Balıkesir Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Yılmaz ARI, konuşmalarına proje odaklı eğitimin önemi hakkında bilgi vererek başladı. “Proje demek öncelikle bir sorunu görmekle başlar. Ardından kendi alanınızla ilgili olarak o soruna çözüm bulmanızı gerektirir.” sözlerinin ardından sorunların çözümünde eleştirel tutum sergileyerek ve bir proje geliştirerek çözüm bulma yollarını örnekler vermesiyle konuşmalarına devam etti. “Bizlere düşen görev öğrencilerimizin önünü açmak. Onların aklına gelebilecek onların kendi görebilecekleri soruna karşı geliştirebilecekleri önerileri projelendirirken onlara yardımcı olmak. Bunları yaparken de bir takım desteklere ihtiyacımız var. Biz üniversite olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu protokole önem veriyoruz. Sıradan bir deneyimle de olsa çok büyük proje fikri yatabiliyor. Bizlerin görevi öğrencilerimizin bu tür yaşanmışlıklarını ortaya çıkarıp pratik çözüm üretecek yönleri ortaya çıkarabilmektir. Dolayısıyla üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Daha çok eleştirel düşünceye ve proje tabanlı öğrenmeye ağırlık veren bir yöne gidildiğinde üniversite olarak yanınızda olacağız. Her türlü ihtiyacınızda size her türlü desteği vereceğimizi beyan ediyorum. Bu vesileyle eğitimin verimli geçmesini ve bu eğitim sonunda bu yıl çıkacak projelerde niceliği tutturarak niteliğinde aynı şekilde artmasını diliyorum. Hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmalarını tamamladı.

      Eğitimler Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’nde görevli Öğretim Üyeleri tarafından 20 ilçemizden toplam 10 branşta 185 öğretmenimize günlük 7 saat üzerinden toplamda 21 saat süreli olarak “TÜBİTAK Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi” verilecektir.

     “TÜBİTAK Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi” sonunda, 10 branşta eğitim alacak olan katılımcıların “TÜBİTAK İlçe Formatörü” unvanı ile ilçelerinde TÜBİTAK destekleri kapsamında Bilimsel Proje Hazırlık çalışmalarını yürüterek ilçe eğitimlerini üstlenecektirler.

       24 Ekim 2015 Cumartesi ve 25 Ekim 2015 Pazar günü düzenlenecek oturumlara Necatibey Eğitim Fakültesi ev sahipliği yapacaktır.

      “TÜBİTAK Bilimsel Proje Danışmanlığı Eğitimi” 3 gün sürecek olup 25 Ekim 2015 Pazar günü sona erecektir.

“TÜBİTAK BİLİMSEL PROJE DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ” EĞİTMENLERİ

 

Matematik: Doç. Dr. Aytaç KURTULUŞ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Fizik: Yrd. Doç. Dr. Ersin KARADEMİR (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Coğrafya: Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Türk Dili ve Edebiyatı:  Yrd. Doç. Dr. Hilmi DEMİRAL (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Tarih: Doç. Dr. Kamil ÇOLAK (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi)

Biyoloji: Prof. Dr. Feray TURA KÖÇKAR (Balıkesir Üniversitesi)         

Biyoloji: Yrd. Doç. Dr. Sümeyye AYDOĞAN TÜRKOĞLU (Balıkesir Üniversitesi)

Sosyoloji  ve Psikoloji: Yrd. Doç. Dr. Murat ÖZKUL (Balıkesir Üniversitesi)

Kimya: Prof. Dr. Mehmet AY (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)

Bilgisayar: Yrd. Doç. Dr. Mehmet KAHRAMAN (Afyon Kocatepe Üniversitesi)

Kasaplar Mahallesi Eski Sındırgı Caddesi No1/A Altıeylül/BALIKESİR - 0266 277 10 26/27

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.