BALIKESİR İL MEM ARGE

Doç. Dr. Selçuk Özdemir Balıkesir´de

  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) arasında imzalanan Teknik Destek Programı kapsamında hazırlanan  “Endüstri 4.0 Teknolojileriyle Zenginleştirilmiş Eğitim Ortamları” projesi eğitici eğitimleri 18.09.2017 tarihinde Yarış Ortaokulu’nda başladı.
Doç. Dr. Selçuk Özdemir Balıkesir´de

    30 bilişim teknolojileri öğretmenine yönelik kodlama, robotik, 3d tasarım ve elektronik tasarım alanlarını içeren eğitimin ilk günü açılış töreni ve Doç. Dr. Selçuk ÖZDEMİR’in semineri ile başladı.

   Seminer öncesinde konuşan Strateji Geliştirme Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Fahri ACAR, Balıkesir’de öncü rol oynayacak bu proje ile öğretmenlerimize yeni bir ufuk açacaklarını belirterek bu tür çalışmaların devamının gelmesi dileklerinde bulundu.

    Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Bilişim Garaj Akademisi Kurucusu Doç. Dr. Selçuk ÖZDEMİR proje açılışında düzenlediği seminerde şunları dile getirdi: “İnsan düşünen değil, düşündüğünü üreten varlıktır, insanı diğer canlılardan ayıran en büyük özelliği düşündüğünü üretebilmesidir cümlesinin altını çizmek istiyorum. 4. Sanayi Devriminin üretim anlamında getirdiği büyük değişikliği yakalamanın tek yolu eğitimden geçiyor. Eğitimde de devrim niteliğinde dönüşümlerin yaşanacağı gelecek yıllarda klasik fen, matematik, din, görsel sanatlar gibi dersler tek başına anlamını yitirecek. Sınıf kavramı ortadan kalkarak çeşitli disiplinlerin bir araya getirildiği atölyeler kurulacak. Bu atölyeler günümüzdeki klasik laboratuar olgusundan farklı olarak içlerinde bilgisayarları, internet alt yapısını, 3d üretim mekanizmalarını ve hatta cnc tezgahlarını barındıracak. Bilgi ve ürün üretemeyen, başkasının ürettiği ya da geliştirdiği ürünleri çoğaltan bireylere ihtiyacın giderek azaldığı günümüz dünyasında, a, b, c, d, e şıklarından birini seçebilen değil f şıkkını arayan nesiller hem sosyal hayatta hem de iş hayatında var olabilecek. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla makineleşmeye geçilmesi insanı işlevsiz duruma düşürüyor. İşletmeler robotik insan istemiyor. Çünkü halihazırda zaten insansı robotlar var. Rutin işler robotlarla kusursuz bir şekilde işleyebiliyor. Tam bu noktada gelecek nesillerin teknolojiyi araçsallaştırarak bir ürünü ilk defa hayata geçirme becerisi önem kazanıyor. Öğrencilerin teknolojik becerilerini diğer disiplinlerle birleştirerek geliştirmek biz öğretmenlerin elinde. Özellikle bilişim öğretmenleri bu dönüşüm sürecinde lider konumda olacak. Kodlama, robotik, 3d tasarım, elektronik tasarım, akıllı cihaz tasarımı gibi bilişim alanlarını içinde barındıran bu proje ile Balıkesir’de  dönüşüm sürecini başlatacak liderlerin sizler olacağına inanıyorum”.

    Seminerin ardından 22.09.2017 tarihinde sona erecek olan 35 saatlik eğitim programına geçildi.

18-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-201718-09-2017

 

 

Kasaplar Mahallesi Eski Sındırgı Caddesi No1/A Altıeylül/BALIKESİR - 0266 277 10 26/27

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.